Illustraties, product design & ontwikkeling

Wenskaart 2021

“….Is er al een nieuwe wenskaart?”

De vraag naar een nieuwe wenskaart, werd al gesteld in september (!) Het geeft een goed gevoel dat de vraag gesteld wordt. Samen met Allprint Dokkum hebben we weer een hele mooie wenskaart kunnen ontwerpen en hebben we ook dit jaar een heel mooie wens.

Hoe we ooit zijn gestart met de wenskaart

Voor de mensen die de wenskaart vorig jaar gemist hebben, blikken we kort terug op de vorige wenskaart. Vorig jaar zijn we gestart met het maken van een kerstkaart, of eigenlijk een wenskaart.

De wenskaart zou het jaarlijks product zijn om vooral maatschappelijk een steentje bij te dragen. Vorig jaar kleefde er ook een heel persoonlijk doel aan voor Imco en mij. Het gekozen doel was het Ronald mcDonald Huis in Utrecht. We hebben zelf in 2019 gebruik moeten maken van het Ronald mcDonald huis in Utrecht, toen we plotsklaps met onze jongste zoon in het ziekenhuis zijn beland in Utrecht.

Het hele verhaal lees je HIER. We hebben vorig jaar meer dan 600 kaarten kunnen verkopen en een hele mooi cheque van € 1.260,- overhandigd aan het Ronald mcDonald huis Utrecht.

Een nieuwe wens (kaart)

Dit jaar een nieuwe wenskaart, uiteraard weer samen met Allprint Dokkum.  In gesprek met Martin en Margriet (Allprint) vragen we ons gezamenlijk af wat voor wens we dit jaar kunnen uitspreken. Waar kunnen we ons goed aan verbinden?

We zijn allemaal ouders, vanuit dat perspectief zijn we gaan zoeken. Als ouders ben je bezig om je kind het allerbeste te geven want je gunt ze naast liefde ook een goede toekomst. Je gunt het niet alleen je eigen kind, je gunt het alle kinderen. Helaas zijn er in Nederland heel veel kinderen die niet onbezorgd opgroeien.

Wij wensen dat de kinderen die vergeten waren, 
gesteund zullen worden en 
liefde en warmte mogen ervaren.

Dat ze onbezorgdheid zullen leren of voor even
zich gezien zullen voelen 
in plaats van vergeten. 

Het vergeten kind

Vergeten kind

De opbrengst van de wenskaart dit jaar gaat naar Stichting het Vergeten Kind. Wat is dan een ‘vergeten kind’ en over hoeveel vergeten kinderen spreken we dan?
Er zijn zo’n 100.000 vergeten kinderen in Nederland. Kinderen die te maken hebben met verwaarlozing, mishandeling, kinderen die niet meer thuis wonen en of andere redenen.

Om een voorbeeld te noemen: uit onderzoek gebleken dat er naar aanleiding van de toeslagenaffaire alleen al meer dan 1100 kinderen slachtoffer zijn. De kinderen van de toeslagenaffaire kunnen bijvoorbeeld niet meer thuis wonen. Stichting het Vergeten Kind maakt zich hart voor zulke kinderen en bemoeit zich ook met de overheid en jeugdzorg om duurzame verbeteringen te maken.

Ook een prachtig voorbeeld zijn de heppie-vakanties of weekenden. Kinderen een stukje onbezorgdheid laten ervaren door op vakantie te gaan en kind kunnen zijn. Of juist op adem komen in de weekenden.

De wenskaart

Met de wenskaart willen we het gevoel van onbezorgdheid oproepen. Zoals een tafereel rond kerst zou moeten zijn: verwondering van een magisch winters landschap en winterpret. Uit de schoorsteen van het heppie-huis wat afgebeeld is, komt alleen maar de magie van kerst.
Het oorspronkelijke logo van Stichting het Vergeten Kind is omgetoverd tot een heppie-huis en geplaatst in een winters tafereel.

De keuze van 350 gram mat wit papier geeft de kaart een zachte, warme uitstraling. De contouren van kerstbal maken dat de kaart, met op de achterkant een liefdevolle boodschap (die je zelf moet schrijven), met een lintje is op te hangen in de kerstboom.

Neem een kijkje in de webshop. Een wenskaart met envelop kost € 2,50 (incl. Btw) per stuk. Van elke verkochte kaart wordt er (afhankelijk van de aanvullende verzendkosten)zo’n € 1,50 overgemaakt naar Stichting het Vergeten Kind.

Wil je meer weten over stichting het vergeten kind? Klik dan hier en bezoek hun website. Direct doneren kan ook klik dan hier.

Studioavantdaan.nl maakt gebruik van essentiële cookies, cookies ter verbetering van de website.