Illustraties, product design & ontwikkeling

Schildercursus oefening

Kindercursus

Bij Studio avantDAAN in Dokkum wordt de creativiteit van kinderen tot leven gebracht met weer de start van een reeks kindercursussen. Geïnspireerd door de visie van Pablo Picasso, die geloofde dat “elk kind een kunstenaar is”, zijn deze cursussen opgezet met de overtuiging dat kinderen een rijke fantasie en een enorm vermogen tot onderzoekend leren hebben. In een wereld die steeds digitaler wordt, wil Studio avantDAAN kinderen de waarde van handgemaakte creaties meegeven.

Creativiteit en onderzoekend leren
Net als Picasso gelooft Studio avantDAAN dat de fantasie van kinderen oneindig is. Dat hun vermogen om te leren door te onderzoeken essentieel is voor hun ontwikkeling. De cursussen zijn meer dan alleen een tekencursus. De cursus, is ontworpen om kinderen met verschillende materialen en technieken te inspireren en hun creatieve vaardigheden te ontwikkelen. Kinderen krijgen de kans om met hun handen te werken, hun verbeelding te gebruiken en nieuwe technieken te ontdekken.

Tekencursus oefening
Tekenoefening

Alle ruis uit van de digitale maatschappij
In een tijd waarin digitale technologie een grote rol speelt in het dagelijks leven, biedt Studio avantDAAN in Dokkum een welkome afwisseling. We gaan offline, zonder beeldschermen, aan de slag. Daardoor is er ruimte voor gesprek, kennismaken met andere cursusgenootjes en verbinding .
Het is bewezen dat door kinderen te laten werken met verschillende materialen en technieken, meerdere vaardigheden tegelijkertijd leren. Niet alleen de vaardigheden als technieken, maar ook geduld, doorzettingsvermogen en zelfexpressie tijdens het proces van maken.

Een blik op de toekomst
De kindercursussen van Studio avantDAAN bieden een veilige en stimulerende omgeving waar kinderen hun creativiteit kunnen verkennen en uitbreiden. Het doel is om hen te laten zien dat zij de kunstenaars van de toekomst zijn, met unieke ideeën en talenten die gekoesterd en ontwikkeld moeten worden. Door deze cursussen, zoals de tekencursus, worden kinderen aangemoedigd om buiten de gebaande paden te denken, nieuwe dingen te proberen en vooral plezier te hebben in het proces van creëren. De jonge kunstenaars zijn de kunstenaars van later, die met hun probleemoplossend vermogen kunnen meedenken of kunnen maken. Ook heeft kunst altijd een plek nodig in de maatschappij: als thermometer voor de tijd.

Schildercursus oefening
Schilderoefening

Aanmelden en Meer Informatie
Ouders en verzorgers die geïnteresseerd zijn in de kindercursussen in Dokkum kunnen terecht op de Instagram-pagina  en facebookpagina van Studio avantDAAN voor meer informatie en om de laatste updates te volgen. Hier worden regelmatig foto’s en video’s gedeeld van de creatieve projecten die in de cursussen, waaronder de tekencursus, worden uitgevoerd. Door de enthousiaste reacties van zowel kinderen als ouders is het duidelijk dat deze cursussen een groot succes zijn.

Bezoek ook onze Instagram-pagina voor een kijkje achter de schermen en om te zien hoe de jonge kunstenaars van vandaag hun talenten ontwikkelen.

Bij Studio avantDAAN geloven we dat de toekomst in handen ligt van onze jonge kunstenaars. Met hun verbeeldingskracht en creatieve vaardigheden zijn zij klaar om de wereld te veroveren.

Nieuwe data voor de kindercursussen zullen starten in september.

Studioavantdaan.nl maakt gebruik van essentiële cookies, cookies ter verbetering van de website.